Džanan Musa imao skromnu šutersku noć
Džanan Musa se postepeno vraća nakon povrede. Nije još uhvatio pravu formu, ali je još uvijek na odličnom učinku od 19.6 poena i sedam skokova po utakmici

Ubacio 14 poena

Džanan Musa imao skromnu šutersku noć

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa sinoć je imao veoma skromnu šutersku noć.

U utakmici G-lige njegovi Long Island Netsi su na svom parketu razbili Sioux Falls Skyforce rezultatom 130:108, a Musa je na kraju poenterski imao solidan učinak, no šut je "kočio".

Mladi bh. košarkaš je na parketu u protiv Skyforcea proveo 26 minuta. Ubacio je 14 poena i uhvatio je šest skokova, ali uz veoma slab procenat šuta.

Od 11 pokušaja Džanan je pogodio samo četiri. Trojke je šutirao 0-5, dok je i sa slobodnih bacanja imao 60 procenata šuta (6-10).

Ipak, na kraju je njegov tim uspio da dođe do trijumfa. Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je centar Alan Williams, koji je imao double-double učinak od 20 poena i 13 skokova.

Istakli su se još Tahjere McCall sa 17 i Shannon Scott sa 15 koševa. Interesantno je svakako da su svi igrači Netsa, koji su dobili šansu za igru, upisali poene u ovom duelu.

Sa druge strane kod Skyforcea je uvjerljivo najefikasniji bio Raphiael Putney sa 26 koševa, 17 je dodao Jarvis Threatt, a 16 Duke Mondy.

Netsima je ovo bila 22 pobjeda u sezoni i trenutno su drugi tim Istočne konferencije sa omjerom od 22 pobjede i 14 poraza.

Ispred njih je za sada Lakeland Magic koji je na omjeru 25-13, a za vratom su im Raptors 095 (23_15), te Westchester Knicks (23-17).

Top Komentari

Zoilomas
Moras bolje mali, vjezbaj i jedi i dok spavas!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi