U Beogradu je ignorisao sve gnusne uvrede, ali večeras je Musa totalno "eksplodirao" od emocija!

Velika pobjeda Real Madrida

U Beogradu je ignorisao sve gnusne uvrede, ali večeras je Musa totalno "eksplodirao" od emocija!

E. Čaušević

Košarkaši Real Madrida su se plasirali u polufinale Eurolige nakon što su u nevjerovatnoj utakmici večeras pred svojim navijačima pobijedili Partizan sa 98:94 i u ovoj seriji slavili sa 3:2. Sjajan večeras bio je Džanan Musa koji je odigrao najbolji meč u seriji, a nakon svega kroz šta je prošao na kraju je "eksplodirao" i nije mogao zadržati emocije.

U Madridu smo u petom okršaju Reala i Partizana gledali zaista nevjerovatnu utakmicu, a na kraju kartu za Final Four koji se igra u litvanskom Kaunasu osigurao je kraljevski klub nakon čudesnog preokreta.

Partizan je večeras imao vodstvo od čak 17 poena razlike u trećoj dionici i činilo se da je u ovom meču sve riješeno, no potom je Real Madrid u zadnjih deset minuta uspio da napravi čudo.

Kraljevi su došli do veličanstvenog preokreta i na kraju slavili sa 98:94 i mora se priznati zasluženo plasirali dalje iako je i Partizan u ovoj seriji zaista bio nevjerovatan.

Najbolju utakmicu u ovoj seriji večeras je odigrao i bh. košarkaš Džanan Musa koji je bio najefikasniji u ekipi Real Madrida jer je uspio meč da završi sa 20 poena, šest skokova i četiri asistencije.

Oglasi

Nakon svega što je prošao u seriji protiv Partizana, udaraca, uvreda i zvižduka koje je dobio večeras je Musa nakon završetka utakmice "eksplodirao" i jednostavno više nije mogao zadržati svoje emocije.

Kada je utakmica završena Musa je morao da izbaci emocije iz sebe i euforično je proslavio veliku pobjedu, a potom otišao i na tribinu s koje su ga večeras pratili njegovi članovi porodice.

To je najbolje pokazalo koliko je Musi nakon svih dešavanja u Beogradu značila večerašnja pobjeda nad Partizanom i plasman Reala na Final Four, a pored svega odigrati takvu utakmicu je zaista za svaku pohvalu.

U jednom trenutku i suspendovani Yabusele se pojavio na parketu kako bi slavio pobjedu, a svoju euforiju nije mogao sakriti ni Mario Hezonja.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Hezonja je jedini koji nije dobio zvižduke u Beogradu od navijača Partizana, no kada vide kako je hrvatski košarkaš večeras proslavio pobjedu nad tim klubom neće biti čudo ukoliko i njemu okrenu leđa.

Pored Real Madrida plasman na Final Four Eurolige osigurali su još Barcelona, Olympiakos i Monaco.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Karno musa cetalje. @BogatiDijasporac na aparatima
4 1
Adrian
Samo deri Musa.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije