Džanan Musa je i večeras pokazao da je klasa od igrača!
Džanan Musa u dresu Real Madrida definitivno igra sezonu karijere (Foto: EPA)

Novi sjajan nastup

Džanan Musa je i večeras pokazao da je klasa od igrača!

M. Šljivak

Košarkaši Real Madrida savladali su večeras na svom parketu francuski Asvel u 15. kolu Eurolige. Bilo je 92:73 za Kraljeve, a ponovo je odličnu noć imao bh. košarkaš Džanan Musa koji je s 15 poena za 20 minuta bio drugi najefikasniji igrač svog tima.

Real Madrid na krilima Džanana Muse odlično otvara meč. Bh. košarkaš je bio nezaustavljiv po francuski tim u prvoj dionici i doslovno mu nisu mogli ništa.

Pratili su Musu i ostali saigrači. Nakon deset minuta igre bilo je 25:22 u korist Reala uz 11 poena bh. košarkaša koji je potom sjeo na klupu i odigrao je samo dvije minute u drugoj dionici.

Real je međutim uspio povećati prednost. Razlika je u jednom trenutku bila i plus 17, ali su gosti iz Lyona uspjeli da dođu na minus 11 na poluvremenu, 45:34.

Asvel je u nastavku mnogo više pažnje obraćao na Musu. Ipak, na parketu nisu uspjeli napraviti neku seriju kojom bi se vratili u meč i Kraljevi su poprilično sigurno održavali prednost.

Nakon 30 minuta igre Real Madrid je ponovo imao 11 poena prednosti, 70:59 i nije se nazirao neki veliki preokret.

Oglasi

Real posljednju dionicu otvara serijom 11:0 i već tada je bilo jasno da gosti nemaju više šta tražiti u Madridu.

Do kraja meča igrači madridskog kluba su bez problema završili posao i upisali su bitnu pobjedu, ukupno 10. u ovoj sezoni Eurolige.

Džanan Musa je na parketu proveo nešto više od 20 minuta i imao je učinak od 15 poena, četiri skoka i dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kraljeve je do trijumfa vodio Vincent Poirier s 19 poena, dok je kod Asvela Amine Noua ubacio 17 koševa.

Real Madrid ima omjer 10-5 baš kao i ekipe Fenerbahčea i Baskonije, dok je Asvel na omjeru od šest pobjeda i devet poraza.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...zadnju cetvrtinu usao samo zadnju minutu,imao bi sigurno preko 20 poena,ne znam sta jede ****a ovaj trener...
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti