Na nogama 70.000, aplaudira mu i Benzema: Musa će zauvijek pamtiti doživljaj sa Santiago Bernabeau!

Scena pred utakmicu Real Madrid - Athletic Bilbao

Na nogama 70.000, aplaudira mu i Benzema: Musa će zauvijek pamtiti doživljaj sa Santiago Bernabeau!

A. Čaušević

Džanan Musa je već na startu avanture u dresu Reala imao sezonu iz snova jer je postao prvak Evrope te je ujedno izabran u najbolju petorku Eurolige. 

Jedna sekcija Real Madrida je ponovo postala prvak Evrope, ako već fudbaleri nisu uspjeli pokoriti Stari kontinent, to je uspjelo košarkašima Kraljevskog kluba.

Pred posljednji meč sezone na Santiago Bernabeu Sergio Lull, Džanan Musa i ostali članovi košarkaške ekipe su izašli na teren kako bi se pohvalili trofejem Eurolige.

Uslijedile su ovacije i aplauzi oko 70.000 navijača Reala, a ubrzo su se podršci priključili i fudbaleri među kojim je između ostalih bio i Karim Benzema.

Nema sumnje da će Musa do kraja pamtiti ono što je danas doživio na kultnom stadionu, a sigurno će i Benzemi u trajnom sjećanju ostati meč protiv Bilbao.

Oglasi

Podsjećanja radi, Benzema nakon 14 godina napušta Real Madrid i karijeru će nastaviti u Al Ittihadu gdje će po sezoni zarađivati 200 miliona eura.

Musa do kraja sezone ima priliku da postane i prvak Španije sa Realom, a u play-off je ušao odlično te je uspio da obori rekord Endesa lige.

Dečko iz Bihaća je postao prvi košarkaš od 2015. godine koji je u prva dva meča razigravanja za šampiona postigao najmanje 20 poena.

Ranije je igrao furiozno u Euroligi te se zahvaljujući fenomenalnom regularnom dijelu našao u idealnoj petorci najjačeg klupskog košarkaškog takmičenja u Evropi. U prosjeku je bilježio 14.7 poena.

Bh. reprezentativac je u Real stigao prošle godine kada je potpisao ugovor na dvije sezone, a već u prvoj je izrastao u jednog od lidera ekipe.

Posljednjih dana se špekuliše da Real za 24-godišnjaka sprema novi i zasigurno finansijski mnogo jači ugovor. Preostaje da se vidi da li će se nagađanja pretvoriti u djelo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Gospodski.
3 0
Mel_Glupson
Kako musu ubaciste u ovaj članak...???
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije