Džanan Musa i zvanično u Realu!

Madriski klub potvrdio

Džanan Musa i zvanično u Realu! · Zvanično

Admin Čaušević

Džanan Musa(23) je i zvanično novi košarkaš Real Madrida. 

Nakon višesedmičnih špekulacija danas je stigla zvanična potvrda da je Musa postao novi član najvećeg košarkaškog kluba u Evropi.

Bh. košarkaš je u redove Kraljeva stigao kao slobodan igrač nakon sjajne sezone u Breoganu.

Musa je s Realom potpisao ugovor do 2024. godine i zadužio je dres sa brojem 31.

Standarni član reprezentacije BiH je prošle sezone imao učinak od 20.1 poena po utakmici i izabran je za MVP-ja Endesa lige.

Košarkaške korake je počeo u rodnom Bihaću u ekipi Bosna XXL, zatim je trenirao u sarajevskom Košu, da bi poslije toga uslijedio odlazak u Cedevitu.

Poslije toga na ljeto 2018. godine Brooklyn Netsi su ga izabrali kao 29. pika na NBA draftu. U najjačoj košarkaškoj ligi se baš i nije snašao pa je jedno vrijeme igrao i za razvonju ekipu Long Island Netse.

Krajem 2020. godine postao je član Detroit Pistonsa, poslije čega je odlučio da se vrati u Evropu i postane član Efesa s kojim osvojio Euroligu i prvenstvo Turske.

Uslijedio je odlazak u Breogan što će se ispostaviti kao puni pogodak jer je u tom klubu povratio formu i pokazao da se radi o jednom od najboljih košarkaša svoje generacije. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Mislim da je malo pozurio sa Realom, ali nadam se da grijesim. Uglavnom nek mu je sa srećom.
2 11
Adrian
Samo jako, zna Real šta kupuje.
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi