Džanan Musa trčao u obračun pa isključen sa posljednje utakmice u sezoni
Džanan Musa je sa Long Island Netsima igrao finale Razvojne lige. Na kraju su poraženi u finalu i ostali su bez velikog trofeja

Pokušao se umiješati i na kraju kažnjen

Džanan Musa trčao u obračun pa isključen sa posljednje utakmice u sezoni

M. Šljivak

Džanan Musa se nije previše naigrao u svojoj prvoj NBA sezoni.

Bh. košarkaš je većinu vremena proveo u dresu Long Island Netsa u Razvojnoj ligi, ali je u doigravanju uspio u dva navrata da se nađe na parketu u seriji protiv Philadelphia 76ersa.

Međutim, nije Musa na lijep način završio sezonu. Isključen je sa pete utakmice protiv Philadelphia 76ersa i to nakon što je krenuo da se obračuna sa protivničkim košarkašima.

Greg Monroe i Jonah Bolden iz Phile su krenuli na Rodionsa Kuruca. Musi je to očigledno zasmetalo i došao je sa drugog kraja parketa kako bi stao u zaštitu saigrača.

To ga je na kraju skupo koštalo. Svi sudionici rasprave i naguravanja su završili utakmicu ranije i nisu bili u mogućnosti da se vrate u utakmicu.

Džanan Musa je ovu sezonu završio sa 11 odigranih utakmica u najjačoj ligi svijeta i sa učinkom od dva poena po utakmici.

Ipak, od njega se tek najbolje stvari očekuju. Predviđa se da bi već naredne sezone trebao imati mnogo više prostora, ali to će zavisiti od njegovog rada.

Dosta je stvari koje Musa treba popraviti u igri i sigurno da je važno ljetno pred njim kada je u pitanju njegova NBA karijera.

Ovako je izgledao sinoćnji obračun...

Top Komentari

forza_juve
Musa drag si mi ali sta ces ti u nekom obracunu. Prvo trebas se jos dokazati a drugo malo jaci vjetar ce te otpuhati
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi