Džanan Musa uči finte od posljednjeg NBA "uličnog košarkaša"
Foto: Screenshot

Čas kod legende

Džanan Musa uči finte od posljednjeg NBA "uličnog košarkaša"

Brooklyn Netsi su pružili priliku veteranu Jamalu Crawfordu da odigra još malo NBA košarke prije nego što okonča profesionalnu karijeru.

Tačnije splet okolnosti, iznenada upražnjena mjesta u rosteru, je doveo do poziva za Crawford za nastavak NBA sezone - osam utakmica regularnog dijela i play-off.

A može ovo biti odličan potez franšize posebno za mlade igrače koji mogu puno toga naučiti od 40-godišnjeg Jamala Crawforda, košarkaša kojeg je tokom godina bila istinska uživancija gledati na parketu.

Jedan od mladih igrača koji mogu dosta toga naučiti od Jamala Crawforda je i naš Džanan Musa, a 40-godišnjem Amerikancu očigledno nije teško izdvojiti vrijeme za rad sa talentima Brookly Netsa.

Netsi su tako objavili snimak na kojem se vidi kako Crawford Musu uči jednom od svojih "specijala". Snimak je objavljen uz opis: Nijedna učinonica nije kao učionica J Crossovera.

Inače, Jamal Crawford je, može se reći, posljednji NBA igrač čiji se stil igre mogao u određenoj mjeri opisati i "uličnom košarkom". Naravno, Crawford je tokom karijere bio puno više od tek nekog zabavljača, svjevremeno je bio fantastičan scorer. Najefikasniju sezonu je imao u dresu Knicska (2007/2008) kada je prosječno po utakmici ubacivao 20.6 poena, uz pet asistencija i 2.6 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi