Džanan Musa uživa u New Yorku: Ponosan sam kada s porodicom hodam kroz ovaj grad

Pripreme za novu sezonu su već počele

Džanan Musa uživa u New Yorku: Ponosan sam kada s porodicom hodam kroz ovaj grad

E. Čaušević

Mladi bh. košarkaš Džanan Musa vrijedno se sprema za novu NBA sezonu iako je ova tek završila. No, Musa zna da se od njega mnogo očekuje, te ne želi ništa prepustiti slučaju.

Musa je prošle godine izabran na NBA draftu od strane Brooklyn Netsa, te je upisao svoje minute u najjačoj ligi svijeta. Ipak, Musa je veći dio sezone proveo igrajući u G ligi za Lond Island Netse koje je vodio do finala.

Naš najbolji mladi košarkaš je briljirao u G ligi i pokazao da nije slučajno došao do NBA lige. Međutim, za najveću scenu potrebno je još mnogo truda, a Musa je svjestan svega toga i već vrijedno radi na pripremama.

Ono što je za njega najvažnije jeste da su treninzi u Brooklyn Netsima i Long Island Netsima skoro identični i da je jasno koliko je napredovao u svemu od svog dolaska u Sjedinjene Američke Države.

"Ludo je koliko su treninzi slični, koliko su trenersi slični. Skoro nema nikakve razlike kad treniram s Brooklynom ili Long Islandom. Naravno, tu je samo razlika u kvaliteti igrača i publike na utakmicama, ali ono što se radi u Lond Island Netsima je odlično jer Brooklyn će sigurno profitirati od svega", rekao je Musa za Nets Daily.

On je dodao da ima veliku podršku od starijih igrača Netsa, ali i od mlađe generacije. Posebno je istakao D'Angelo Russella koji ga je oduševio jer je čak dolazio na mečeve G lige i navijao za Long Island Netse kada su igrali doigravanje.

Musa već godinu dana živi u Brooklynu, a kao podrška tu je njegov brat Džennis. Bh. košarkaš se navikao na život u jednom od najvećih gradova svijeta.

"Istražio sam Brooklyn na neki svoj način. Guglao sam mjesta na koja bih išao kada sam tek došao ovdje. I kada sam se smjestio rekao sam sebi idem sada u Dumbo (poznati dio Brooklyna). Osjećam da sam potpuno duga osoba i da sam napredovao nakon prve godine ovdje. Kada šetam sa svojom porodicom osjećaj je zaista poseban jer shvatim da volim ovaj grad i sretan sam što sam tu", dodao je Musa, te se prisjetio prošlogodišnjeg drafta.

"Bio sam smiren tokom cijele noć, sjedio sam tu sređen od glave do pete i bilo je sve super. No, kada je kamera počela mene snimati krenuo sam da plačem. Ne znam zašto. To su bile ogromne emocije, veliko zalaganje i rad tokom svih ovih godina. Bio sam toliko ponosan na sebe i što sam mogao reći da igram u NBA što je moj san od samog početka".

Musa će već narednog mjeseca put Las Vegasa gdje će igrati Ljetnu ligu. Na taj način želi da se što bolje spremi za novu sezonu, te je to glavni razlog što je imao samo nekoliko sedmica za odmor.

"Želim da sam spreman za veliku scenu. Bio sam kratko u domovini, ali pripreme za mene su već počele i nema odmora", zaključio je Musa.

Musa je u prošloj sezoni u G ligi u prosjeku po utakmici bilježio 19,5 poena, 6,3 skokova i 3,8 asistencija u ukupno 36 utakmica koje je odigrao za Long Island Netse.

Top Komentari

Ante G.
Kaze: Razlika izmedju razvojne lige i NBA je "SAMO" u kvalitetu igraca i publike... :)))) Bosanski panj! Pa zar to nije osnova, klocu... :)))
0 14
gumenakita
Mozemo biti ljubomorni i pljuvati i ismijavati ovoga momka ali on je uspio,sve najbolje.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti