Kyrie Irving i Džanan Musa od naredne sezone u istom timu?
(Foto: EPA)

Ozbiljno razmišlja o Netsima

Kyrie Irving i Džanan Musa od naredne sezone u istom timu?

M. Šljivak

Zvijezda NBA lige Kyrie Irving i bh. košarkaš Džanan Musa mogli bi od naredne sezone igrati u istom timu.

Prema informacijama američkih medija, Brooklyn Netsi će tokom ljeta pokušati da angažuju sjajnog beka i to bi im na kraju moglo poći za rukom.

Irving je navodno veoma zainteresovan za dolazak među Netse, ali s obzirom na to da je slobodan agent, moći će da bira klub u kojem će nastaviti karijeru.

Kyrie je protekle dvije sezone proveo u Boston Celticsima. Imao je dobre lične učinke, ali ove sezone je zakazao u ključnim utakmicama doigravanja.

Ovaj 27-godišnji košarkaš će sasvim sigurno dobro razmotriti sve opcije. Povezivao se često i sa New York Knicksima, ali za sada je najbliže Brooklyn Netsima.

Tako bi Džanan Musa mogao dobiti veliko ime za saigrača, a od Irvinga bi svakako imao šta da nauči.

Nekadašnja zvijezda Cleveland Cvaliersa je prije Bostona proveo šest sezona u ovom timu, a u karijeri je na prosjeku od 22.2 poena po utakmici.

Prije tri godine osvojio je i šampionski prsten zajedno sa LeBronom Jamesom i to mu je za sada najveći uspjeh karijere.

Bilo bi svakako veoma interesantno vidjeti kako bi se Irving snašao u Netsima, koji su ove sezone bili veliko iznenađenje Istočne konferencije i plasirali su se u doigravanje.

Top Komentari

Ante G.
Irving ide u razvojnu ligu??
3 3
Emir
Irwing izrazio zelju da igra u Netsima sa Musom
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi