Džemić i Šabić o utakmici: Buza je kvalitetom prelomio meč

Trener Sparsa i Kaknja

Džemić i Šabić o utakmici: Buza je kvalitetom prelomio meč

M. Šljivak

Spars Realway pobijedio je Kakanj 81:74 u 19. kolu košarkaškog prvenstva BiH.

Nakon velike borbe domaći tim je u finišu meča prelomio meč, a trener Nedim Džemić je zadovoljan pobjedom.

"Uspjeli smo da dobro reduciramo minutažu, ali nedovoljno. Dva igrača su nam se danas povrijedila i uz već kratku rotaciju to će nam predstavljati problem u završnici ABA 2 lige. Kakanj je dao sve od sebe, ali mi smo na kraju uspjeli zadnjim atomima snage da izvučemo pobjedu", rekao je Džemić.

Trener Kaknja Benjamin Šabić ističe da je kvalitet Nedima Buze prelomio meč.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Mislim da smo bili bolje koncentrisani kroz utakmicom. Buza je presudio utakmicu svojim kvalitetom. Zadovoljan sam borbom i pristupom svojih igrača, imamo previše izgubljenih lopti, ali ekipa je mlada. Nadam se da ćemo u do početka Lige za opstanak dovesti i to u red i iskoristiti", istakao je Šabić za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti