Spars Realway uz dosta muke slomio Kakanj

Prvenstvo BiH

Spars Realway uz dosta muke slomio Kakanj

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Spars Realway pobijedio je na Grbavici ekipu Kaknja rezultatom 81:74 u susretu 19. kola prvenstva Bosne i Hercegovine

Domaći tim je bolje ušao u meč. Kontrolisali su igru u prvoj dionici i nakon deset minuta igre imali su devet poena prednosti, 19:10.

Međutim, Kakanj je uzvratio u drugom periodu. Iako su bili u konstantnom zaostatku gosti su odigrali odlično samu završnicu prvog poluvremena i na odmor su otišli sa dva poena zaostatka, 39:37.

U nastavku je viđena prava rezultatska klackalica. Nijedan tim nije uspio da napravi značajniju prednost, a u posljednju dionicu se ušlo neriješenim rezultatom 54:54.

Neizvjesnost je trajala do samog kraja meča. Međutim, Spars Realway je u ključnim trenucima ipak bio za nijansu bolji tim i uspio je da savlada neugodne goste.

Nedim Buza je sa 18 poena predvodio domaći tim do trijumfa, dok je Dedić na drugoj strani ubacio 17.


Prvenstvo BiH, 19. kolo:

Spars Realway - Kakanj 81:74 (19:10, 20:27, 15:17, 27:20)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Spars Realway: Klavzar 5, Vrabac 8, Grubelič 10, Kamenjaš 14, Đekić 2, Strong 11, Huseinspahić, Ilić, Polutak 2, Memić 11, Buza 18.

Kakanj: Dedić 17, Arslanagić 16, Mešinović 2, Čurevac 6, Bašić 8, Marinković 6, Sikira, Velić 4, Pirić, Dž.Pirić, Buza 3, Cachoun 12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi