Džemić obećao maksimum: "Zaslužujemo da igramo u ABA 2 ligi"

Sparsi dočekuju Slobodu

Džemić obećao maksimum: "Zaslužujemo da igramo u ABA 2 ligi"

A. Čaušević

U posljednjem kolu regionalnog dijela ABA 2 lige Spars Realway će biti domaćin tuzlanskoj Slobodi. 

Sarajevskom timu je u ovom duelu noepohodna pobjeda za ostanak s tim da Novi Pazar ili Dynamic upišu poraze protiv Borca, odnosno Sutjeske.

Trener Sparsa Nedim Džemić je obećao maksimalno zalaganje i igru kao u posljednjih osam utakmica.

“Sutra igramo ključnu utakmicu i veliki je uspjeh da smo došli u tu situaciju da sutra možemo da se pitamo za opstanak i bijeg sa tog posljednjeg mjesta. Zaista su momci u proteklih dva mjeseca pokazali karakter", kazao je Džemić te nastavio:

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

"Mi ćemo kao tim uraditi sve, dati svoj maksimum kao što smo i davali u posljednjih osam utakmica, ne samo na domaćem terenu, nego vrijedi istaći da smo čak od četiri gostovanja ostvarili tri pobjede, tako sa te strane definitivno ono što možemo obećati to je siguran sam maksimum, a sa druge strane siguran sam da ekipa u posljednjih sedam, osam utakmica pokazala je da zaslužuje da igra ABA 2 ligu i ja bi rekao da su igrači poslali jasnu poruku u tim utakmicama da im je itekako stalo da opstanu u ligi.”

Utakmica u dvorani na Grbavici se igra od 18 sati, a ulaz za sve posjetio je besplatan.

Top Komentari

Alpasinacxx
Sretno Spars Realway. Ubiti sol u Tuzlacima sutra. :D
4 6
Haris1919
Seljaci, liga se ne igra samo zadnjih 8 kola. Daleko vam opstanak bio ?
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi