Džemić: Učinit ćemo sve da ostvarimo pobjedu
Foto: Spars Realway

Spars Realway dočekuje Novi Pazar

Džemić: Učinit ćemo sve da ostvarimo pobjedu

U prostorijama OKK Spars Realway održana je konferencija za medije povodom nadolazeće utakmice.

Spars Realway će u sklopu 20. kola regionalne ABA 2 lige na svom parketu ugostiti Novi Pazar, ujedno direktnog konkurenta za opstanak, a svi u klubu vjeruju u pobjedu.

Novinarima su se na današnjoj konferenciji obratili trener Nedim Džemić i košarkaš Nedim Buza.

“Jako važna utakmica u kojoj se oba tima bore za opstanak. Radi se o iskusnoj ekipi, jednoj od najefikasnijih u ABA 2 ligi, koja je sastavljena od iskusnih pojedinaca i uvijek igra na poen više. Nakon par neočekivanih poraza Novi Pazar je došao u situaciju da se bori za opstanak. S druge strane mi imamo ogroman motiv da konačno i na tabeli i formalno budemo tim koji neće biti nakon dugo vremena na posljednjem mjestu. Učinit ćemo sve što je do nas da budemo maksimalno agresivni, posvećeni, fokusirani i energični da ostvarimo pobjedu", kazao je Džemić.

Potom je očekivanja iznio Buza.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

"Imali smo pauzu od 7-8 dana i mislim da smo se svi odmorili i spremili za predstojeću utakmicu. Ekipa Novog Pazara je jako dobra napadački, tako da mislim da će ključ za nas biti kako ćemo mi da odgovorimo na taj napad odbranom. Prije svega imamo prednost domaćeg terena i nadam se da će nam to biti dodatni motiv. Također se nadam da će i publika doći u što većem broju i na taj način nam pomoći da dođemo do pobjede i opstanka u ligi.”

Meč se, podsjetimo, igra u četvrtak u SD "Novo Sarajevo" s početkom u 19:00 sati.

Top Komentari

Alpasinacxx
Sretno Spars Realway, zaslužili ste opstanak u Aba ligi.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi