Sjajnom partijom Edin Atić donio Budućnosti bitnu pobjedu

ABA liga

Sjajnom partijom Edin Atić donio Budućnosti bitnu pobjedu

Edmir Škorić

Košarkaši Budućnosti slavili su u Novom Mestu protiv Krke sa uvjerljivih 84:72.

Posljednji tim ABA lige bio je lagan plijen za crnogorskjog velikana, koji je doišao do 15. pobjede i na korak je od plasmana play-off regionalnog takmičenja.

Takav ishod mogao se naslutiti poslije prve četvrtine, pošto su gosti iz Podgorice vodili 24:11 i više nije bilo povratka za ekipu Krke, koja je ipak daleko ispdo nivoa Budućnosti, ali i većine abaligaša ove sezone.

Bh. reprezentativac Edin Atić odigrao je sjajan meč, ubacio je 15 poena uz pet skokova i dvije asistencije te je bio najefikasniji danas u Novom Mestu. Pratio ga je Nikolić sa 12 poena i devet skokova, dok je dvocifren kod gostiju bio jedino još Popović sa 10 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U poraženom sastavu Stipčević je ubacio 13 poena, a Stavrov 11 poena.

Budućnost u narednom kolu gostuje FMP-u, dok će Krka na teško gostovanje u Aleksandrovcu kod Igokee.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi