Sjajno izdanje Atića, ali Zvezda ipak prejaka za Igokeu

Play-off ABA lige

Sjajno izdanje Atića, ali Zvezda ipak prejaka za Igokeu

E. Škorić

U prvom polufinalno meču doigravanja za prvaka ABA lige Crvena zvezda je pobijedila Igokeu sa 76:61.

Igokea je pružila dobar otpor domaćinu, ali je jednostavno Zvezda bila prejaka u nastavku meča, pa je došla do pobjede i vodstva u seriji.

Gosti iz Laktaša su od početka zaigrali dobro, vodili su na poluvremenu 42:39, dobro se držali do četvrte dionice, a onda potpuni raspad.

U zadnjih 10 minuta bh. predstavnik je ubacio svega šest poena (20:6), pa je nažalost poraz bio neminovan.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Bh. reprezentativac Edin Atić bio je najbolji kod gostiju sa 15 poena, jednim skokom i četiri asistencije. Najbolji pojedinac meča i čovjek odluke za domaće bio je američki košarkaš Loyd koji je ubacio 21 poen. Njegov sunarodnjak Wadden je ubaco 13.

Narednu utakmicu Zvezda i Igokea igraju za četiri dana, a domaćin će biti Igokea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi