Edin Atić karijeru nastavlja u Španiji

Napušta redove Igokee

Edin Atić karijeru nastavlja u Španiji

Haris Zilić

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Atić (27) karijeru nastavlja u španskoj drugoj ligi, napustio je redove bh. prvaka ekipe Igokee čiji je član bio od jeseni prošle godine.

Atića nije bilo u rosteru u jučerašnoj utakmici ABA lige protiv Budućnosti i bilo je jasno da napušta redove tima iz Laktaša.

Naš reprezentativac je tako pronašao zanimljiv angažman u bivšem osvajaču FIBA Lige prvaka ekipi San Pablo Burgos koja se takmiči u drugom razredu španske košarke nakon što su ispali prošle godine iz društva najboljih.

San Pablo ima za cilj eksrpesan povratak u elitu, a trenutno su na četvrtoj poziciji s omjerom 16-6, dvije pobjede manje od lidera Leyma Corune 12 kola prije kraja regularnog dijela prvenstva.

Iz španske druge ligeu ACB ligu direktno ide samo prvoplasirana ekipa, a klubovi koji budu plasirani od 2. do 9. pozicije igraju play-off, a samo će pobjednik play-offa dobiti drugu kartu za ACB ligu.

Oglasi

Edin Atić je tako postao četvrti košarkaš iz Bosne i Hercegovine koji se skrasio u španskoj klupskoj košarci u posljednje vrijeme.

Prije Atića, Džanan Musa je otišao u Real Madrid, Emir Sulejamnović je član Zaragoze, a Amar Gegić je odnedavno član Gran Canarie.

Nakon odlaska iz Sparsa 2015. godine Atić je igrao za grčki AEK, bio je i član Mege u ABA ligi, nosio je i dres Budućnost iz Podgorice te spomenute Igokee u dva navrata.

Nakon AEK-a za 27-godišnjeg Atić će španski San Pablo biti treći klub van regionalnih okvira jer je kratko imao epizodu i u Trikali.

Top Komentari

stranputica
Pametan potez. Malo će se izvući iz žabokrečine u kojoj je dosad igrao i početi sa dokazivanjem u novoj sredini. Idealna prilika za napredak u karijeri. Sretno!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi