Etin Atić napustio Igokeu i karijeru nastavlja u Španiji

Potpisao za San Pablo Burgos

Etin Atić napustio Igokeu i karijeru nastavlja u Španiji

E. Čaušević

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Edin Atić, napustio je Igokeu i karijeru će nastaviti u dresu španskog San Pablo Burgosa.

Atić se u Igokeu vratio pred početak ove sezone, ali se u dresu bh. kluba nije dugo zadržao jer je stigla ponuda koju nije mogao da odbije.

Reprezentativac naše zemlje odlučio je da se ponovo okuša u inostranstvu i to u Španiji gdje će nastupati za San Pablo Burgos.

Igokea je potvrdila da Atić više nije član ovog kluba i da je potpisao za San Pablo.

"Igokea m:tel se zahvaljuje Atiću na saradnji i želi mu puno sreće u nastavku košarkaškog puta", saopštili su iz bh. kluba.

Za Igokeu ovo je sigurno još jedan težak udarac jer je Atić samo u nizu košarkaša koji su napustili klub u prethodnih nekoliko sedmica jer su prije njega otišli, Gordić, Delalić, Mudi, Tanasković i Nikolić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Atić je u ovoj sezoni na 20 mečeva u ABA ligi u prosjeku imao 10.6 poena, 4.6 asistencija i 3.5 skokova po utakmici.

Inače, San Pablo Burgos igra u drugom rangu španske košarke i trenutno je četvrti na tabeli s omjerom 16-6 i nalazi se u borbi za plasman u Endesa ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi