Edin Užičanin: Želimo od KK Živinice napraviti stabilnog A1 ligaša
Foto: Radio Kameleon

Trener A1 ligaša iz Živinica

Edin Užičanin: Želimo od KK Živinice napraviti stabilnog A1 ligaša

E. Dindić

Grad Živinice ove sezone imaju svoj gradski derbi u A1 ligi BiH za košarkaše. Pored KK IBU Spartans, u A1 ligi nastupa i ekipa Živinica. Njihova premijerna sezona u A1 ligi protiče veoma dobro sa obzirom da su novajlije u ovom rangu takmičenja. 

Mladi i perspektivni trener Dr.Sc Edin Užičanin, inače docent  na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport u Tuzli, dobro je ukomponovao svoje izabranike u premjernoj sezoni, te kako sam kaže jako je zadovoljan dosadašnjim rezultatima.

"Igramo svoju prvu sezonu u A1 ligi te jako smo zadovoljni dosadašnjim rezultatima. Nakon osvajanja A2 lige, ekipu smo dosta izmjenili s obzirom da su neki od glavnih košarkaša pronašli bolji angažman. Pripreme smo počeli u dosta izmijenjenom sastavu, te priključilo se nekoliko mladih igrača koji do sada nisu imali seniorskog staža. Ove godine sve smo podredili opstanku, s obzirom na sastav koji imamo. Napravili smo sporazume sa ekipa OKK Slobode i KK ABC Basket te smo u dogovoru sa njima posudili mlade i perspektivne košarkaše kojima smo dali priliku da igraju i grade svoj košarkaši staž. To nas je učinilo jednom od najmlađih ekipa u ligi međutim mora istaćči da sve ekipe imaju u svojim sastavima dosta mladih košarkaša, što je sigurno nada u bolje sutra bh. košarke i jedini ispravni put", rekao je Užičanin te nastavio:

"Jako sam zadovoljan dosadašnjim dijelom sezone, te i poraze koje smo doživjeli bili su na jednu loptu, gdje smo imali i napade za pobjedu ali naše neiskustvo je presudilo u tim utakmicama. Međutim svoj cilj u dosadašnjem dijelu sezone smo ispunili, mladi košarkaši napreduju iz utakmice u utakmicu, te sigurno ćemo kakao sezona bude odmicala biti sve bolji i bolji. Vrijedi i istaći da UO kluba na čelu sa predsjednikom Halilom Muratovićem radi sve da bi imali odlične uslove i to svakako doprinosi da mladi košarkaši napreduju. Nadam se nekada u nekoj budućnosti da ćemo napasti Premijer ligu, ali sada smo se potpuno posvetili klubu da napravimo dobar i stabilan kolektiv sa dosta mladih košarkaša koji će u budućnosti biti nosioci ovog kluba", rekao je Užičanin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi