Slavlja Čelika, Travnika i Živinica
Košarkaši Čelika su na krilima Avdibegovića nastavili s pobjedama.

Odigrano 6.kolo A1 košarkaške lige BiH

Slavlja Čelika, Travnika i Živinica

Odigrane su i utakmice šestog kola košarkaške A1 lige Bosne i Hercegovine koje je donijelo nastavak odličnog niza zeničkog Čelika, te novi trijumf Travnika i prekid negativnog niza košarkaša Živinica ali krenimo redom.

KK Živinice – KK Turbina   79 : 67

Nakon dva vezana poraza košarkaški Živinica su se jučer uspjeli dokopati pobjede na domaćem terenu ali uz dosta muke. Gosti iz Jablanice su se držali u egalu do početka zadnje četrvtine a onda kreće serija domaćina od 9-0 što je značilo i potvrdu pobjedu. Mazalović je predvodio pobjednike sa 23 poena dok je Đulović dodao 14. Kod Turbine Kevrić sa 20 i Japalak sa 14 poena su bili najefikasniji.

KK Brčko Distrikt – KK Igman-Burch     90 : 88

Najuzbudljiviju utakmicu kola smo gledali u Brčkom gdje su domaćini nakon velike drame slavili minimalnu pobjedu, svoju treću ove sezone. Gosti su furiozno ušli u utakmicu, ubacili 32 poena u prvoj četvrtini i na poluvremenu imali prednost od +7. Egal utakmicu smo gledali cijelu četvrtu četvrtinu a mirniju ruku u završnici sa linije slobodnih bacanju su imali košarkaši Brčkog i na kraju zasluženo slavili. Ujednačen napad domaćina predvodio je Stevanović sa 25 poena, 18 je dodao Islamović a 17 Marković. Gostima nije pomogla odlična partija dvojca Džafić – Tarčin koji su ubacili 28 i 25 poena.

 KK Travnik – KK Bošnjak    77 : 69

Pobjedu za ostanak na diobi prvog mjesta ostvarili su košarkaški Travnika. Ključni period je bio sredinom zadnje četvrtine kada Travnik pravi seriju 8-0 na što gosti do kraja nisu imali odgovor. Nakon što je propustio zadnja dva kola, najbolji igrač Travnika Kamenjaš se vratio u sastav i predvodio svoju ekipu sa 20 poena i 14 skokova a veliku pomoć je imao u Iliću koji je ubacio s klupe 17 poena. Kod gostiju Mujić je ubacio 25 poena a Halilović 16.

OKK Čelik – KK Radnički   92 : 78

Treću vezanu pobjedu ostvarili su košarkaški Čelika savladavši u svojoj dvorani goste iz Goražda. Već na poluvremenu Avdibegović i društvo su imali prednost od 18 poena što su zadržali sve do kraja. Utakmicu sezone je odigrao upravo Avdibegović sa 32 poena dok mu je sa druge strane parirao Singleton sa 29 poena.

KK Konjic – KK Iskra    48 : 56

Vjerovatno najgoru utakmicu u sezoni smo gledali u Konjicu gdje su se manji loši pokazali košarkaški Iskre i tako ostvarili svoju drugu pobjedu. Posebno loša je bila druga četvrtina koja je završila rezultatom 9-6 a čak su dvojica gostujućih košarkaša ( Brecić i Pandžo po 20 poena) zabila skoro kao cijela ekipa Konjica. Kod Konjica jedni dvoznamenkast je bio Čajić sa 11 poena.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

KK IBU Spartans – KK Promo DV   65 : 81

( statistika sa utakmice nedostupna )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi