Efes doveo NBA veterana

Efes doveo NBA veterana

M. Šljivak

Posljednjeplasirani tim Eurolige, turski velikan Anadolu Efes, dobio je veliko pojačanje za nastavak sezone.

Turski klub je potpisao ugovor sa iskusnim NBA vateranom Toneyom Douglasom, čovjekom koji ima veliko iskustvo u najjačoj ligi svijeta.

Posljednji tim u kojem je 31-godišnji bek igrao bili su Memphis Grizzliesi. Ipak, kako nije dobio šansu u novoj sezoni, odlučio se na odlazak u Evropu i potpisao je ugovor sa timom iz Istanbula.

Douglas je u NBA stigao kao 29. pik drafta 2009. godine. Birali su ga New York Knicksi, a pored ovog tima i Memphisa igrao je još za Sacramento, Golden State, Miami i New Orleans Hornetse.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U NBA karijeru Douglas je na prosjeku od gotovo osam poena po meču, a sigurno je da će Efesu predstavljati veliko pojačanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi