Efes pobijedio Fenerbahce
Košarkaši Anadoulu Efesa velikim su preokretom slavili protiv gradskog rivala Fenerbahcea u 4.kolu Eurolige

Veliki preokret u Istanbulu

Efes pobijedio Fenerbahce

Košarkaši istanbulskog Anadoulu Efesa slavili su večeras u sklopu 4.kola Eurolige nad gradskim rivalom Fenerbahceom rezultatom 89:83 nakon velikog preokreta. Fenerbahce je dominirao u prvom poluvremenu, no stvari su se u nastavku promijenile.

Jan Vesely i društvo u prvom poluvremenu radili su u prvom poluvremenu doslovce što su htjeli obrani Efesa i činilo se kako će ekipa Željka Obradovića slaviti novu laganu pobjedu u ovom takmičenju. 

No košarkaši u plavim dresovima imali su druge planove. Nakon što su prvo poluvrijeme izgubili 14 razlike, Efes je sve to nadoknadio i prestigao u trećoj četvrtini koju su dobili s 28:13 te se u zadnji period ušlo s jednim poenom viška za ekipu Engina Atamana. Probudili su se Beabuois, Moerman, Pleiss i Micić te su i u zadnjoj četvrtini sjajnom igrom ovjerili veliki preokret i treću pobjedu iz četiri utakmice za Efes. 

Spomenuti četverac u redovima Efesa bio je i najzaslužniji za pobjedu. Beabuois sa 17, te Moerman sa 15 bili su najefikasniji, a Micić i Pleiss dodali su po 13 koševa. Jan Veslely s 20 i Nicolo Meli s 14 najbolji kod Fenera. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi