Fenerbahce preokretom do pobjede u Kaunasu
Srdačan zagrljaj Jasikevičiusa i Obradovića. Susret učenika i učitelja prošao je u sjajnoj atmosferi u Kaunasu, no bodove odlaze u Tursku.

Žalgiris u prvom poluvremenu vodio i 16 razlike no nije bilo dovoljno

Fenerbahce preokretom do pobjede u Kaunasu

Košarkaši Fenerbahčea prošli su uspješno izuzetno teško gostovanje kod prvaka Litve Žalgirisa. Slavila je momčad Željka Obradovića rezultatom 82:75 iako je Žalgiris u prvom poluvremenu imao veliko vodstvo.

Sjajno su košarkaši Žalgirisa otvorili susret protiv finaliste Eurolige i turskog prvaka Fenerbahcea. U sjajnom ritmu koji su nametnuli "zeleni" su početkom druge četvrtine imali i 16 razlike viška i sve je mirisalo na prvi poraz Fenera u novoj sezoni Eurolige.

Nate Wolters je igrao sjajno u tim trenutcima a pratili su ga Davies i Milaknis. Ipak, iskusna gostijuća momčad se konsolidirala do kraja poluvremena pa se otišlo sa samo 8 koševa viška za Litvance na poluvremenu.

Iz svlačionice je u 3/4 izašao neki drugi Fenerbahce koji je počeo igrati onako kako zna i umije i prednost Žalgirisa se počela topiti. Zaigrali su igrači Željka Obradovića bolje u obrani a sjajni Kostas Sloukas vodio je svoj tim do preokreta i u konačnici i do pobjede. Sloukas je na kraju bio najbolji igrač Fenera sa 20 poena dok su Datome i Vesely dodali 11, odnosno 10 koševa.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Wolters s 23 najefikasniji kod Žalgirisa, Davies i Milaknis dodali su po 14 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi