Trojkom Balbaya 2 sekunde do kraja Efes slavio u Moskvi
Utakmica između Khimkija i Anadoulu Efesa trajala je 2h i 15 minuta zbog velikih problema sa semaforom na utakmici

Na ulazu u posljednju četvrtinu turska momčad imala je 12 koševa viška

Trojkom Balbaya 2 sekunde do kraja Efes slavio u Moskvi

Odigrali su košarkaši Khimkija i Anadoulu Efesa jednu od najdužih utakmica ove sezone na europskim parketima uopće. U dvorani u Podmoskovlju bilo je velikih problema sa semaforom za vrijeme, a službene statistike nije bilo tijekom cijelog meča. Na kraju se isplatilo gledati toliko dugo ovaj susret jer smo vidjeli sjajnu završnicu koju je dobio Efes 85:84.

Zbog problema sa semaforom samo prva četvrtina je trajala 45 minuta, a zaustavljana je barem 6 puta. Efes se nametnuo u prvom poluvremenu i sjajnom igrom po ulasku Rodriga Beabuoisa pretvorio je u solidnih osam koševa viška na poluvremenu.

Nije se puno toga promijenilo ni u trećoj četvrtini, Efes je igrao dobru obranu, uspio odsjeći Shveda i limitirati ga pa je u posljednji period turska momčad ušla s viškom od 12 poena. No onda se ukazao Aleyey Shved, najskuplji košarkaš Eurolige koji je vezao 14 uzastopnih koševa i doveo Khimki u vodstvo.

Ušlo se u neizvjesnost penal završnice u kojoj se činilo da će Khimki slaviti jer je Beaubois vezao nekoliko promašaja, no uzvratili su mu na drugoj strani Shved i Crocker pa je Efes trojkom Dogus Balbaya na 2 sekunde do kraja poveo 85:84 što je bio konačan rezultat susreta. Šut Stefana Markovića s pola terena nije bio ni blizu koša. Efes se domogao druge pobjede, a Khimki je ostao na 0-3 scoreu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Shved najbolji sa 27 koševa kod Khimkija, Beabuois 26 kod pobjedničkog tima dok su po 12 dodali Moerman i Simon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi