Efes u Istanbulu siguran protiv Olympiacosa
Sigurnom obranom i ujednačenim napadom košarkaši Efesa nisu ostavili ni mrvicu šanse za goste iz Grčke.

Turci uvjerljivi na svom parketu

Efes u Istanbulu siguran protiv Olympiacosa

Košarkaši Anadolou Efesa večeras su na svom parketu slavili važnu i sigurnu pobjedu protiv pirejskog Olympiacosa rezultatom 75:65.

Iako početak nije tako slutio jer su gosti bolje otvorili utakmicu košarkaši Ergina Atamana su na kraju sigurno slavili trijumf protiv neugodnih gostiju iz Grčke. Olympiacos je prvi period igre riješio u svoju korist rezultatom 22:18, a poslije toga su košarkaši Efesa demonstrirali vrhunsku timsku obranu koja je gostima do kraja dozvolila još samo 43 poena.

Na sve to nadovezala se i sjajna timska igra Efesa pa je utakmicu pet košarkaša domaćina završilo s 10 ili više poena. Simon je bio najefikasniji s 13, Moerman je dodao 12, Larkin i Dunston po 11 a Vasilije Micić 10 koševa.

Strelnieks s 14 poena i Milutinov s 12 jedini dvoznamenkasti kod Olympiacosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi