Anadolu Efes i Fenerbahče će igrati u finalu turskog Kupa

Fenerbahče je puno teže stigao do finala

Anadolu Efes i Fenerbahče će igrati u finalu turskog Kupa

S. Pašalić

U polufinalu turskog Kupa sastali su se Anadolu Efes i Bešiktaš, te Fenerbahče i Turk Telekom.

Anadolu Efes je u prvoj utakmici polufinala savladao Bešiktaš sa 78:70. Efes je od prve minute krenuo po pobjedu i nakon prvog poluvremena rezultat je bio 38:30 za Efes.

U trećoj četvrtini košarkaši Efesa su povećali prednost i praktično riješili utakmicu u svoju korist jer je njihova prednost na kraju četvrtine bila 19 razlike. U posljednjoj četvrtini Bešiktaš je uspio samo ublažiti poraz pa je završilo 78:70 za Efes.

Puno zanimljivija je bila druga utakmica polufinala između Fenerbahčea i Turk Telekoma. Fener je dobro krenuo i dobio prvu četvrtinu sa 20:13, međutim Turk Telekom osvaja drugu četvrtinu sa 20:16 pa je rezultat na poluvremenu bio 36:33 za Fener.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

U trećoj četvrtini je Fener povećao prednost na 7 razlike, ali u posljednjoj četvrtini Turk Telekom se vratio tako da smo vidjeli uzbudljivu završnicu meča. Ipak Fenerbahče nije dopustio iznenađenje i stigao je do pobjede 73:65 i plasmana u finale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi