Fenerbahce bolji od Anadolu Efesa u finalu Kupa Turske
Otvaranje drugog poluvremena ponovo je pripalo gostima, ali ovaj put su treću četvrtinu dobili sa samo pola koša razlike.

Sigurna pobjeda

Fenerbahce bolji od Anadolu Efesa u finalu Kupa Turske

E. Oštraković

Košarkaši Fenerbahcea osvojili su Kup Turske, nakon što su sa 80:70 ostvarili pobjedu protiv Anadolu Efesa.

Obje ekipe su u ovu utakmicu ušle sa po pet pobjeda u nizu, ali je u ovom susretu pobjedu odnijela ekipa Fenerbahcea i tako osvojila titulu.

Prvu četvrtinu su bolje odigrali gosti te su po završetku te četvrtine imali prednost od 20:16. Ipak, nakon toga se budi Fenerbahce i drugu četvrtinu dobija rezultatom 23:14, što je bilo dovoljno da imaju prednost nakon prvog poluvremena i to od pet razlike.

Otvaranje drugog poluvremena ponovo je pripalo gostima, ali ovaj put su treću četvrtinu dobili sa samo pola koša razlike, te su ostale male nade da mogu doći do preokreta u posljednjoj četvrtini. Ipak, posljednju četvrtinu je Fenerbahce odigrao sjajno te su na kraju ostvarili pobjedu od 10 razlike.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi