Emporio Armani slavio protiv Maccabija
Domaći tim došao je do jako važnih bodova u borbi za 1/4 finala Eurolige.

Milanezi upisali važne bodove

Emporio Armani slavio protiv Maccabija

Momčad Emporio Armanija večeras je u svom Mediolanum Forumu upisala važnu pobjedu u okviru 23. kola Eurolige protiv izraelskog Maccabija rezultatom 87:83.

Bila je ovo utakmica koja je mogla otići i na drugu stranu no Milano je večeras imao nešto raspoloženije pojedince pa su bodovi ostali u gradu mode. Nijedna ekipa većim dijelom susreta nije uspijevala doći do neke ozbiljnije prednosti a u vodstvu su se timovi smjenivali nekoliko puta.

Domaći su tek pred kraj utakmice uspjeli otići na velikih 9 razlike ali se Maccabi ipak uspio vratiti na samo -3. Više od toga "Ponos Izraela" nije mogao, Milanezi su se domogli iznimno važnih bodova u borbi za 1/4 finale Eurolige. Mike James sa 19 poena i Jerells sa 16 bili su najefikasniji kod Milana a dobre partije pružili su i Brooks s 15 te Nunnaly s 13 poena.

Izraelski tim je predvodio Scottie Wilbekin s 20 poena dok je Roll dodao 16 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi