Real u zadnjoj dionici slomio otpor Efesa, Milano bolji od Žalgirisa

Euroliga, 20. kolo

Real u zadnjoj dionici slomio otpor Efesa, Milano bolji od Žalgirisa

Real Madrid se oporavio od neuspjeha protiv Budućnosti pobjedom nad Anadolu Efesom rezultatom 92:84 u 20. kolu Eurolige.

U Madridu je viđena izuzetno neisvjesna utakmica. Efes je bio nešto bolji u prvom dijelu, dok je drugo poluvrijeme pripalo domaćem Realu.

Real je tek u zadnjoj dionici slomio otpor Efesa, a kada je u samom finišu utakmice stigao do +8 bilo je jasno da će slaviti pobjedu. Inače, nijedna ekipa tokom večerašnjeg meča nije imala dvocifrenu prednost.

Sjajnu partiju u dresu Reala je pružio Anthony Randolph koji je postigao 24 poena, dok je Llull dodao 19.

Kada je u pitanju Efes, najefikasniji je bio Vasilije Micić sa 21 poenom.

Milano je prekinuo seriju od tri euroligaška poraza pobjedom nad Žalgirisom na svom parketu, rezultatom 80:70.

Iako su domaći vodili većim dijelom susreta, gledala se dosta neizvjesna košarka u Milanu. Žalgiris je početkom zadnje dionice uspio i nakratko preuzeti prednost, ali se Milano vrlo brzo vratio u vodstvo i na kraju slavio pobjedu.

Domaće je do pobjede vodio Mike James sa 20 poena, dok su po 17 dodali Bertans i Micov.

Kod Žalgirisa se istakao Nate Wolters sa 17 poena.

Maccabi je u svojoj dvorani dočekao ekipu Panathinaikosa i slavio pobjedu rezultatom 84:75.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Domaći su se prvi put uspjeli rezultatski odlijepiti početkom treće dionice kada su stigli do +13, a svoju prednost su uspjeli sačuvati do kraja utakmice, pa su upisali pobjedu.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Angelo Caloiaro sa 20 poena (dodao je i 11 skokova), dok je 13 dodao Scottie Wilbekin. Kod Panathe su se istakli Lojeski i Calathes sa po 14 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi