Enes Kanter bez dlake na jeziku: Erodgan je diktator!
Dva nekadašnja prijatelja nisu birala riječi

Sukob je dobio svoj nastavak

Enes Kanter bez dlake na jeziku: Erodgan je diktator!

E. Dindić

Rat između Enesa Kantera i Hede Turkoglua predsjednika košarkaškog saveza Turske dobio je svoj nastavak. 

Naime u jednoj američkoj emisiji, koja je rađena odvojeno , njih dvojica dotakli su se košarkaških tema a naravno neizbježno je bilo i pitanje o Kanterovom sukobu sa vlastima Turske, tačnije njihovim optužbama da podržava organizaciju Fethullaha Gulena.

"Nemam puno potrebe da šaljem poruke ljudima koji podržavaju teroriste. Sve što imam da kažem svojim prijateljima u Americi da se dobro paze. Moja država jednostavno ima potrebu da kaže stvari kako stoje", rekao je Turkoglu.

S druge strane ni Kanter nije se suzdržavao na pitanje o njegovom sukobu sa vlastima u Turskoj. Još jednom je ponovio da je Recep Tayyip Erdogan diktator i da se njegovo mišljenje neće nikada promjeniti oko toga.

"Kada god govorim, ili pišem na Twitteru, ili kažem bilo šta o vladi u Turskoj, to se čuje u čitavom svijetu,, i oni to mrze. Oni znaju da me ne mogu kupiti ni pod koju cijenu.", rekao je Kanter pa nastavio:

"Turska je moja zemlja. Tamo sam odrastao. Moja porodica je rođena tamo. Zato je veoma teško kada shvatiš da te tvoja zemlja ne želi. Često me pitaju odakle sam, teško mi je da kažem da sam iz Turske. Oni me tamo ne žele. Ne sjećam se kada sam zadnji put pričao sa roditeljima", rekao je Kanter.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi