Stiže ozbiljna konkurencija Jusufu Nurkiću: Enes Kanter dogovorio saradnju s Portlandom

Dolazi kao slobodan igrač

Stiže ozbiljna konkurencija Jusufu Nurkiću: Enes Kanter dogovorio saradnju s Portlandom

E. Čaušević

Turski košarkaš Enes Kanter nedavno je postao slobodan igrač nakon što je napustio New York Knickse.

Kanter je odlučio da napusti klub iz New Yorka i potraži novi angažman što na kraju nije dugo čekao. Iako se prethodnih dana povezivao sa Sacramento Kingsima na kraju od tog dogovora nije bilo ništa.

To su iskoristili čelnici Portland Trail Blazersa koji su brzo reagovali i pozvali Kantera. Američki mediji prenose da su se uspjeli brzo dogovoriti, te da će Kanter karijeru nastaviti u dresu Portlanda.

Ova saradnja bi se trebala ozvaničiti veoma brzo, a navijači Portlanda su zadovoljni odabirom čelnika kluba. To znači da će se pojačati konkurencija na poziciji centra koju trenutno čvrsto drži bh. košarkaš Jusuf Nurkić.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će se Kanter uklopiti u ekipu Portlanda, te da li će uspjeti ugroziti minutažu Nurkića koji je ove sezone uz Damiana Lillarda najbolji košarkaš Portlanda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi