Enes Kanter: Tužno je da zbog jednog diktatora ne mogu raditi svoj posao
Blazersi će biti riješeni uslova svog centra u duelu protiv Toronta

Blazersi će biti lišeni usluga svog centra

Enes Kanter: Tužno je da zbog jednog diktatora ne mogu raditi svoj posao

E. Dindić

U subotu u NBA ligi sastaće se timovi Portland Trail Blazersa i Toronto Raptorsa.

Za uvod u ovaj susret pobrinuo se novi košarkaš Blazersa Enes Kanter, koji neće moći putovati na ovog gostovanje, zbog već dobro poznatog sukoba sa vlastima Turske. Iako zvanično se spominju problemi sa vizom, svi znaju za probleme Kantera koje ima sa Turskom.

Tamošnja vlast raspisala je za njim potjernicu zbog podržavanja Fethullaha Gülena, te otvorenog kritiziranja turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Poslije ovog susreta Kanter će se priključiti Portlandu već na idućem gostovanju kod Charlotte Hornetsa.

"Utakmica sa Torontom je jedna od najvažnijih za nas. Zbog jednog diktatora ja ne mogu otići tamo i raditi najbolje što znam, je zapravo jako tužna činjenica", rekao je Kanter.

Top Komentari

Ibro
Ako je kosarka najbolje sto znas raditi kojeg se djavla mijesas u politiku
16 4
stakleni
Kanter je u pravu. Erdogan od Turske pravi diktaturu. Nekim komentatorima smeta što on iskazuje svoje mišljenje u vezi svoje države, a ne smeta kada naši sportisti o našoj državi pričaju.
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi