Enes Kanter opet opleo po Erdoganu, Armenci oduševljeni

Govorio za CNN

Enes Kanter opet opleo po Erdoganu, Armenci oduševljeni

E. Škorić

NBA zvijezda, košarkaš Boston Celticsa Enes Kanter, nazvao je Redžepa Taipa Erdogana Hitlerom.

Kanter je za CNN govorio o trenutnom ratu između Armenije i Azerbejdžana i u koji se umiješala i Turska, iz koje je centar Bostona prognan zbog kritikovanja režima tamošnjeg predjsednika Erdogana.

On je 2017. godine Erdogana nazvao Hitlerom i ostao je pri svom stavu, a njegovu izjavu s oduševljenjem su primili Armenci.

"Ono što radi je nepoštovanje prema svojoj zemlji, ljudi, on je definitivno veoma loš čovjek. Nazvao sam ga već Hitlerom 21. vijeka, sa razlogom", kazao je Kanter.

Kanter je postao državni neprijatelj Turske zbog ranijih izjava, a ranije ove godine njegov otac je bio u zatvoru zbog optužbi za terorizam, no na kraju je pušten.

Promo

Top Komentari

Sto ne stisnes muda i kritikujes Izraelsko premijera Netanjahu pred Americkom TV zbog terora nad Palestincima, ako je ko Hitler u danasnjem vrijemnu onda je to Netanjahu, eto jeo si ****a pred cifutskom CNN imao si priliku nesto da kazes u korist Palestinaca, ali znas sta, to cifutski CNN u Americi ne bi ni objavio i prekinuo bi snimanje. Ovo je dokaz da se idiotizam prenosi s koljena na koljena prvo mu je babo bio idiot a eto sada i on. Ovaj Enes Kanter nije pravi Turcin on je Kurd iz Turske. Turska je dozivila procvat za vrijeme Erdogana, ta drzava je primila preko 4 miliona emigranata. Samo mogu ti nesto reci pa eto ako je Erdogan Hitler onda je i Putin Hitler, radi sta hoce, radi po volji vecine naroda sto isto radi Erdogan. Erdogan je trn u oku Americi zato sto nije uspio vojni udar u Turskoj i da se na mjesto premijera Turske postavi Gulen koji je americka marioneta. Razvijena turska je postala trn u oku svim dusmanima svijeta. Na kraju da zakljucim Amerika ne voli ni Putina vise voli slabu i zavisnu Rusiju od tudje ekonomije, samo sto na Putina ne smiju udariti javno preko americke televizije.
39 5
JointUnion87
Puna podrška ERDOGANU!
7 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi