Nevjerovatni Nikola Jokić vodio Denver do pobjede u prvom meču protiv Portlanda

Gostima nije pomogao ni sjajni Damian Lillard

Nevjerovatni Nikola Jokić vodio Denver do pobjede u prvom meču protiv Portlanda

Endin Čaušević

Košarkaši Denver Nuggetsa sinoć su pobijedili Portland Trail Blazerse sa 121:113 i tako poveli sa 1:0 u doigravanju za konferencijsko finale.

Od samog početka gledali smo nevjerovatnu košarku, te su obje ekipe bile itekako izjednačene što dovoljno govori činjenica da je prva dionica završena reultatom 32:32.

U drugoj četvrtini Denver je bio nešto bolji, a na poluvrijeme su domaći otišli s tri poena prednosti jer su vodili sa 58:56. Prelomni trenutak vjerovatno je bila treća dionica kada je Denver otišao na dvocifrenu prednost.

Domaći su igrali odlično i Portland jednostavno nije imao rješenje za njihovu igru unapadu. Gostujući tim je pokušao da dođe u egal uz fantastičnu igru Damiana Lillarda, ali na kraju to nisu uspjeli.

Denver je slavio sa 121:113 i to zahvaljujući sjajnoj partiji srbijanskog košarkaša Nikole Jokića koji je meč završio sa 37 poena, devet skokova, šest asistencija, tri ukradene lopte i dvije blokade.

Što se tiče Portlanda ubjedljivo najefikasniji bio je Lillard s 39 poena, dok je Kanter dodao 26 poena.

Odličan meč odigrali su Philadelphia 76ers i Toronto Raptorsi, a na kraju su sa 94:89 slavili košarkaši 76ersa i tako izjednačili na 1:1 u ovoj seriji.

Goste je do brejka vodio Butler sa 30 poena i 11 skokova, dok se kod domaćeg tima istakao sjajni Leonard s 35 poena, ali to nije bilo dovoljno njegovoj ekipi da dođe do druge pobjede u ovoj seriji.

Top Komentari

gumenakita
Da je Nurkic igrao ne bi Jokica nigdje bilo.
7 1
Ante G.
Srbi su najtalentovaniji za ovaj sport, posle crne rase... Tu im covjek mora skinuti kapu.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi