Trijumf Portlanda u Denveru

NBA liga

Trijumf Portlanda u Denveru

M. Šljivak

Portland Trail Blazersi pobijedili su kao gosti Denver Nuggetse 90:97 u drugoj utakmici polufinalne serije Zapadne konferencije NBA lige.

Trail Blazersi su odigrali zaista odličan meč. Vodili su gosti gotovo od prve do zadnje minute i na kraju su napravili break za izjednačenje serije na 1:1.

Portland je bolje ušao u meč, a ispostavit će se da će dobro otvaranje meča biti i ključno, jer su gosti vodili cijelim tokom meča.

Odličan posao u odbrani radio je Enes Kanter nad Nikolom Jokićem, kojeg je zadržao na nuli u prvoj dionici, Nuggetse nije slušao ni šut, a to je Portland maksimalno koristio.

Na pauzu se otišlo sa 15 poena prednosti u korist Trail Blazerse 35:50, a u nastavku buđenje Jokića i Nuggetsa nije bilo uspješno.

Portland je uspijevao da zadrži vodstvo. Domaći tim je prilazio na minus pet u samom finišu meča, ali do velikog preokreta nisu mogli da dođu i na kraju su poraženi u drugom meču.

Tako su Trail Blazersi došli do breaka i izjednačenja u seriji na 1:1, a sada se serija seli u Portland, gdje će se igrati naredne dvije utakmice.

CJ McCollum je bio najefikasniji igrač utakmice. Košarkaš Trail Blazersa je meč završio sa 20 poena, dok je kod Denvera Nikola Jokić ostvario double-double učinak od 16 poena i 14 skokova.

Rodney Hood i Enes Kanter su također imali dobru noć sa po 15 poena kod gostiju, pa su tako nadomjestili nešto lošiju noći Damiana Lillarda koji je ubacio samo 14 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi