Enes Kanter se sada zakačio i sa poznatim trenerom zbog Afganistana i šerijata

Otvoreni protivnik Tayyipa Erdogana

Enes Kanter se sada zakačio i sa poznatim trenerom zbog Afganistana i šerijata

A. Čaušević

Zvijezda NBA lige, Enes Kanter je javnosti poznat i po otvorenim kritikama prema Tayyipu Erdoganu zbog čega mu je zabranjen ulazak u zemlju. 

Glavna tema geopolitičke scene proteklih dana su dešavanja u Afganistanu gdje su Talibani ponovo došli na vlast i najavili su uvođenje islamskog zakona, šerijata.

Kanter koji je nedavno potpisao za Boston Celticse se "zakačio" sa poznatim trenerom iz NBA lige, Stanom Van Gundyjem nakon što je iskusni stručnjak komentarisao prava žena pod islamskim zakonom.

Sve je počelo kada je Van Gundy na Twitteru citirao post BBC-a u kojem se navodi da su Talibani obećali kako će pod islamskim zakonom imati svoja prava.

"Da žene imaju prava pod islamskim zakonom se čini kao oksimoron", napisao je 61-godišnjak.

Oglasi

Taj komentar je razljutio Kantera koji je Van Gundyju odgovorio bez dlake na jeziku.

"Kakvo neznanje ste pokazali. Činjenica da vodite košarkaški tim zaista izgleda kao oksimoron. Sada kada imate dovoljno slobodnog vremena možete okončati svoje neznanje i obrazovati se prije nego što nešto kažete", napisao je Kanter.

Podsjećanja radi oksimoron predstavlja stilsku figuru u kojoj se spajaju dva nespojiva, odnosno suprotna pojma.

Inače, Van Gundy je prošle sezone vodio New Orleans Pelicanse, a nedvno je okonačo svoj angažman u tom klubu.

S druge strane Kanter je vrlo često na meti kritika turske javnosti. Prije nekoliko dana primio je prijetnje smrću jer smatra da Turska treba priznati genocid nad Armenima s početka 20. stoljeća.

Prošle godine nije gostovati na utakmici svog tima u Londonu jer je imao "dojavu" da ga turske tajne službe planiraju ubiti.

Top Komentari

Mackintosh
Kanter je konjina
4 9
kukuruz
"Ženska prava" zapadu znači da ti kćerka i žena mogu golu guzicu pokazati svima, i da se može švalerati i da njoj ni ti ni sud ne smijete ništa.
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi