Sprema se trejd Enesa Kantera?
(Foto: EPA) Enes Kanter je u New York stigao 2017. godine iz Oklahoma City Thundera

Turski košarkaš seli u Sacramento?

Sprema se trejd Enesa Kantera?

Ugledni američki novinar Adrian Wojnarowski prenio je informacije o mogućem trejdu u kojem bi glavne uloge imali Enes Kanter i Zach Randolph.

Prema riječima Adriana Wojnarowskog postoji mogućnost da Enes Kanter New York Knickse zamijeni Sacramento Kingsima, dok bi u suprotnom pravcu otišao iskusuni Zach Randolph.

Bio bi to trejd dvojice igrača kojima uskoro ističu ugovori, a navodno bi Kingsi u trejd mogli uključiti još igrača kojima na ljeto ističe ugovor.

Jasno je da Sacramento dovođenjem turskog centra želi pojačati konkurenciju pod koševima, a Wojnarowski tvrdi da dvije franšize u čitav trejd žele uključiti i treću stranu što bi navodno olakšalo postizanje dogovora.

Inače, iskusni Randolph ove sezone nije u rotaciji Kingsa, dok Kanter u New Yorku pruža dosta dobre partije i trenutno je na prosjeku od 14.4 poena i 11 skokova po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi