Ennis napustio Zvezdu i pronašao novi angažman u Španiji

Kanađanin karijeru nastavlja u Zaragozi

Ennis napustio Zvezdu i pronašao novi angažman u Španiji

Dylan Ennis je raskinuo saradnju sa Crvenom zvezdom i vrlo brzo pronašao novi angažman. On će, naime, karijeru nastaviti u španskoj ACB ligi u ekipi Zaragoze.

Inače, Ennis je bio na meti Zaragoze već duže vrijeme, pošto se o njegovom transferu u ovu ekipu špekulisalo i prije nego što je on stigao u Zvezdu, tačnije dok je nosio dres Mega Bemaxa.

Pretpostavlja se da je na Ennisovu doluku da napusti Zvezdu ponajviše uticala činjenica da su crveno-bijeli porazom od Budućnosti u finalu ABA lige ostali bez plasmana Euroligu.

Kanadski playmaker je u redove Zvezde stigao u decembru 2017. godine, a u crveno-bijelom dresu je u prosjeku bilježio 6.5 poena, 1.8 skokova i 1.6 asistencija po utakmici.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi