Kakva kazna čeka Crvenu zvezdu?

Čeka se odluka o nastupu

Kakva kazna čeka Crvenu zvezdu?

M. Šljivak

Četvrti meč finalne serije ABA lige između Budućnosti i Crvene zvezde koji se trebao večeras igrati u Podgorici nalazi se pod znakom pitanja.

Predsjednik beogradskog kluba Nebojša Čović najavio je kako zbog sudijskih odluka njegov tim večeras neće izaći na parket Morače.

Očigledno da će odluka o odigravanju utakmice dočekati posljednje trenutke, a Zvezda ako se ne pojavi na parketu, snosiće posljedice.

Prema propozicijama takmičenja crveno-bijeli bi izgubili utakmicu i bili bi novčano kažnjeni.

"Klub čija ekipa iz neopravdanog razloga ne nastupi na utakmici, klub čija ekipa napravi prekid ili klub čija ekipa samovoljno napusti teren i ne vrati se na poziv sudije, gubi utakmicu, a klub će biti kažnjen sa 10.000 eura", stoji u pravilniku ABA lige.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ulog u večerašnjem meču je zaista ogroman, ali utakmica je pod velikim upitnikom.

Top Komentari

omer
Nisu ''Cigani'' navikli da gube u finalu ABA lige. Kad su dominirali u ovom takmicenju i osvajali titule, tada je za njih bilo sve regularno i nikad se nisu zalili na sudjenje. Ali sada, kad se nasao neko da im parira, i kad su na putu da izgube ovo finale, sada su im sudije krive. Donekle bi ih razumio da im je ovo prvi ili drugi poraz od Buducnosti ove godine, ali ne, Buducnost ih je u toku dosadasnje sezone pobijedila cak cetiri puta, sto je ocigledan dokaz da su bolji tim i da svakako zasluzuju biti prvaci ABA lige. A Nebojsa Covic umjesto da sportski prizna poraze, on se zali na sudije i najavljuje da njegov tim nece nastupiti u iducoj utakmici, jer unaprijed zna da ce izgubiti i sljedeci mec. A posto sportski nikako ne moze da podnese poraz, zato baca drvlje i kamenje na arbitre. A ne treba to da nas cudi. Takav je mentalitet srbijanskih sportista. Uvijek su im drugi krivi za neuspjehe, narocito sudije. Njihovih teniser Novak Djokovic je uveliko poznat u svijetu po tome. Nikad nakon izgubljenog meca nije rekao da je izgubio jer je protivnik bio bolji. Razlog svakom njegovom porazu je bila neka povreda. A u zadnje vrijeme je otisao tako daleko, da je zbog navodne povrede lakta pauzirao cak 6 mjeseci. I gle cuda, toliki period mu nije bio dovoljan da ''zalijeci lakat''. I dalje poraze pravda ''povrijedjenim laktom''. Naravno da mu svijet uopste ne vjeruje, ali osim Britanskih medija, niko drugi ga ne osudjuje zbog toga. Za Britance je on Worst number 1 ever.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi