Ataman kakvog niko prije nije poznavao: Šta je rekao novinaru nakon poraza Anadolu Efesa u Berlinu?

To je to

Ataman kakvog niko prije nije poznavao: Šta je rekao novinaru nakon poraza Anadolu Efesa u Berlinu?

E. Škorić

Anadolu Efes morao je u Berlinu pobijediti Albu, ali nije uspio u tome i tako je praktično ostao bez Top 8 faze Eurolige.

Turski košarkaški velikan imao je ulogu favorita, no kako to često biva, naročito na euroligaškim parketima, to je na kraju bilo nedovoljno da se ostvari trijumf. Rasterećeni sastav Albe slavio je u jednoj čudnoj utakmici sa 95:94.

Alba je imala ogromnu prednost na poluvremenu, Anadolu Efes uspio da se vrati i da ode na +7 u četvrtoj dionici, no u završnici Vasilije Micić nije mogao sam i turski tim je poražen.

Naturalizovani Hrvat Jaleen Smith je bio prvi strijelac njemačke momčadi s 25 koševa, dok je Micić ubacio čak 30, ali to mu na kraju nije bilo dovoljno.

Ergin Ataman, jedan od najboljih i najprkosnijih trenera u svijetu posljednjih godina, bio je toliko razočaran nakon utakmice da je u mikrofon njemačkog novinara rekao:

"Ovo je naša sezona. Ovo je sažetak naše sezone. Nećemo igrati doigravanje. Sretno ekipama koje ga igraju".

Oglasi

Ataman je u press sobi ocijenio kako "imali smo priliku vratiti se u igru nakon 19 razlike i preuzeli smo kontrolu nad utakmicom, ali smo u zadnjim minutama, kao što nam se događalo tijekom cijele sezone, promašili sve i naši suparnici su nas dokrajčili sa svim svojim trojkama, opet smo izgubili na isti način. Ovo je rezime naše sezone".

"99% smo izvan doigravanja", rekao je turski trener na konferenciji za novinare nakon utakmice.

Efes je sada 11. sa 14 pobjeda i 16 poraza, a pozicija bi mogla biti još gora nakon utakmica koje se igraju ovog petka. Istanbulska momčad također ima vrlo težak završni raspored, s utakmicama protiv Armani Milana, Virtus Bologne i AS Monaca kod kuće i njihovih vječitih rivala Fenerbahčea u gostima.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Za sada su, četiri kola prije kraja, u doigravanje već ušli Olympiakos, Real Madrid, Barcelona i Monaco, a Fenerbahče ima priliku da to učini večeras.

Za preostala mjesta borit će se Maccabi, Partizan, Žalgiris, Baskonia, Valencia... Mada, sve su prilike da će se uz Fener tamo naći i Maccabi koji je sinoć stigao do važne pobjede u Lyonu, a Partizan danas ima paklen meč jer mu u goste stiže Olympiakos, po mnogima jedan od glavnih favorita za trofej uz Real Madrid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi