Veliki trijumf Partizana u Istanbulu
FOTO: EPA

Beograđani blizu TOP 8

Veliki trijumf Partizana u Istanbulu

H. Zilić

Košarkaši Partizana odigrali su jednu od najboljih partija ove sezone u Euroligi i došli do velikg trijumfa koji bi u konačnici mogao značiti i plasman u TOP 8.

U 29. kolu Eurolige, Partizan je u Istanbulu savladao Efes rezultatom 97:84.

Prva četvrtina bila je u znaku Anadolu Efesa i činilo se da bi ovo mogla biti teška noć za Beograđane. Efes je prvi period dobio 23:11.

U drugoj četvrtini kao da je neka druga ekipa Partizana istrčala na parket. Igrali su sjajno i drugu četvrtnu dobili 14:28 i na odmor otišli rezultatom 37:39.

U trećem periodu igralo se koš za koš, Efes je stekao malu prednost i u posljednji period ušao sa poenom razlike, a onda u posljednjoj četvrtini lekcija Partizana.

Beogradski tim je igrao kao u transu, napravio seriju 8:22 i tri minute prije kraja stigao do prednosti 72:85.

Oglasi

Do kraja meča beogradski tim je sačuvao prednost do konačnih 97:84.

Beogradski tim je do trijumfa predvodio Punter sa 19 poena, kod Efesa Clyburn je bio raspoložen sa 18 poena i sedam skokova, dodao je i dvije asistencije.

Partizan se sada učvrstio na šestoj poziciji s omjerom 16-13, pet kola prije kraja.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Anadolu Efes je sada na omjeru 14-15, dakle dvije pobjede iz Partizana, a pobjedu iza Maccabija i Žalgirisa u toj borbi za TOP 8.

Partizan sada očekuju dva domaća meča protiv Reala i Barcelone, a trijumfi bi značili gotovo siguran plasman u play off.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi