Ergin Ataman: Euroliga je reagirala na vrijeme, WHO je kasnio s objavom pandemije

Uvijek britak i iskren sjajni turski trener

Ergin Ataman: Euroliga je reagirala na vrijeme, WHO je kasnio s objavom pandemije

Momčad Anadolu Efesa možda je jedna od onih koje najviše gube u ovom vanrednom stanju pandemije koronavirusa. 

Njegov tim je u trenutku zaustavljanja takmičenja u Euroligi, te turskom prvenstvu bio uvjerljivo prvi na obe ljestvice, a više od svega impresionirala je fantastična igra kojom je Atamanov tim pobjeđivao protivnike širom Europe te Turske. 

Unatoč tomu Ataman nije jedan od onih koji misle da sve treba nastaviti pod svaku cijenu, a više puta pozvao je na razum i ostajanje kod kuće. U posljednjem intervjuu za turske medije Ataman je okrznuo i Svjetsku Zdravstvenu Organizaciju za kasno proglašavanje pandemije.

"Što više razmišljam, više dolazim do zaključka da je WHO okasnio s proglašavanjem pandemije, to se moglo uraditi i prije. Što se tiče Eurolige, ona je reagirala promptno i na vrijeme kao i većina sportskih natjecanja koja su odgođena i prekinuta čim je proglašeno ovo vanredno stanje" - kazao je karizmatični trener Efesa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi