Ataman: Nadam se da će institucije odgoditi i naše prvenstvo

Turska "Super Ligi" i ruska "Super League" još uvijek nisu prestale s utakmicama

Ataman: Nadam se da će institucije odgoditi i naše prvenstvo

Trener trenutno najboljeg košarkaškog tima u Evropi Anadolu Efesa Ergin Ataman izrazio je nadu kako će i tursko prvenstvo biti napokon prekinuto. 

Uz rusku Super League tursko prvenstvo jedino je u Evropi koje nije otkazano usljed pandemije koronavirusa. 

"Previše teško je misliti na sport u ovakvim momentima" - kazao je Ataman poslije utakmice s Bursasporom i dodao:

"Svijet je trenutno u velikom oprezu. I moji igrači su ljudska bića i vidim da sve manje razmišljaju o igri, pobjedama i porazima. Nadam se da će naše institucije napokon učiniti razumnu stvar i odgoditi daljnje takmičenje u našem prvenstvu i da će napokon u obzir uzeti zdravlje naših sportaša. Ja kao trener ovako sjajne ekipe mogu reći da ne želimo titule već želimo da naša zemlja kao i cijeli svijet nadvladaju prijetnju od ove pandemije" - kazao je Ataman.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Turska dugo nije imala oboljelih od koronavirusa, no samo u utorak 17.03. registriran je 5q pacijent pa se ukupan broj oboljelih u ovoj zemlji popeo na 97. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi