Ergin Ataman: razmatra se nastavak Eurolige u Hrvatskoj ili Srbiji

Naše susjedstvo kao moguće destinacije nastavka EL

Ergin Ataman: razmatra se nastavak Eurolige u Hrvatskoj ili Srbiji

Ergin Ataman trener Anadolu Efesa veoma je aktivan i glasan u svojim razmišljanjima oko pandemije koronavirusa i pronalasku rješenja za nastavak Eurolige u novim uvjetima.

"Razmatra se igranje u jednoj zemlji koja će imati najmanje slučajeva zaraženih virusom. Kada pogledate situaciju u Grčkoj, Hrvatskoj, Češkoj, Slovačkoj, Srbiji... vidite da bi tamo krajem maja moglo da bude najbjezbednije" - kazao je trener Efesa.

"Uz specijalne dozvole za letenje timovi i osoblje bi bili sigurni. Svi bismo bili smješteni u jedan ili dva hotela, utakmice bi se igrale bez publike, ali bi mogle da se gledaju na televiziji u cijelom svijetu" - dodao je Ataman i nastavio:

"Sport je veoma važan u našim životima. Ljudi su umorni od gledanja filmova, serija i nekih starih utakmica. Klubovi će biti obavješteni tri ili četiri nedjelje pre nastavka odigravanja. Mislim da će Euroliga pratiti odluku UEFA u fudbalu" - rekao je karizmatični trener o jednoj od opcija za nastavak Eurolige. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi