Eric Gordon: Sasvim je u redu da NBA sezona krene u decembru i završi u avgustu

Bek Rocketsa nema ništa protiv ove varijante

Eric Gordon: Sasvim je u redu da NBA sezona krene u decembru i završi u avgustu

NBA liga je među prvim u svijetu sporta obustavila natjecanje, odmah nakon objave Utah Jazza da je njihov košarkaš Rudy Gobert obolio od Covid -19 virusa.

Od tog trenutka se čelnici lige, ali i vlasnici klubova trude naći što bolji i bezbolniji model za nastavak sezone jer data situacija donosi velike financijske gubitke i jednim i drugim.

Veliki broj prijedloga odnosio se na to da se sezona nastavi i u ljetnim mjesecima što nije naišlo na veliko oduševljenje među košarkašima koji vole imati slobodno ljeto nakon naporne sezone. Ipak, ne misle svi isto, pa tako bek Rocketsa Eric Gordon za američki "Matt Thomas talk show" kaže da ne bi imao ništa protiv da sezona počinje u decembru a završava u avgustu.

"Što više mislim, sve više želim da sezone poslije svega ovoga započinje u decembru, a završava u avgustu ili možda krajem jula. Jedino je nezgodno što bi play off ulazio duboko u ljeto, ali na kraju je sve isto, ionako je previše slobodnog vremena poslije sezone. Mislim da bi ovo bilo dobro rješenje za budućnost" - kazao je Gordon. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije