Osporavana ESPN lista najboljih NBA igrača: Mnogi je kritikuju zbog Dončića, gdje je Nurkić?

Dosta je kritika

Osporavana ESPN lista najboljih NBA igrača: Mnogi je kritikuju zbog Dončića, gdje je Nurkić?

Edmir Škorić

Američka sportska mreža ESPN objavila je listu od 10 najboljih NBA igrača za sezonu 2020/21.

ESPN je na prvo mjestio stavio aktuelnog osvajača NBA lige s Los Angeles Lakersima LeBrona Jamesa, što opet naravno nije ni nezasluženo niti neko ima prigovora na to, a iza njega Giannis Antetokounmpo iz Milwaukee Bucksa, dok je mladi Slovenac Luka Dončić zauzeo sjajno treće mjesto. I upravo je mladi Slovenac "trn u oku" za mnoge u SAD-u zbog visoke pozicije.

Košarkaška javnost dosta je kritikovala ESPN ovu listu zbog rangiranja određenih igrača. 

DeMar DeRozan je bio jedan od onih koji su javno "rekli" šta misle o toj listi na kojoj je Dončić stavljen ispred mnogih dokazanih superstarova kao što su Kawhi, Durant, Harden...

Nakon LeBrona, Giannisa i Luke, redom su među 10 najboljih uvršteni Kawhi Leonard, Kevin Durant, Damian Lillard, Steph Curry, James Harden i na desetom mjestu srpski centar Nikola Jokić.

Bh. košarkaš i centar Portland Trail Blazersa Jusuf Nurkić je postavljen na 53. mjesto na ovoj listi. Nije loš plasman, no možda bismo ga ipak mi svrstali koju poziciju iznad. 

Nova NBA sezona, podsjećanja radi, počinje za 11 dana, odnosno 22. decembra. 

Top Komentari

Sadik82
Totalna fula clanak. Doncic kao prvo nije 3 nego 4. A druga stvar Derozen uopste nije uputio kritike ni za jednog igraca nego je komentarisao svoje 80 i neko mjesto i to u trenutku kada nije mogao imati pojma koji ce biti Doncic obzirom da je rang lista objavljena kroz nekoliko dana.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi