Musu večeras nije išlo

Džanan ubacio osam, Andrija šest poena

Musu večeras nije išlo

M. Šljivak

Cedevita je u 8. kolu hrvatske A1 lige pobijedila u Domu sportova ekipu Splita rezultatom 74:67.

Nakon odlične partije u meču ABA lige provi MZT-a u kojem je ubacio 18 poena, bh. košarkaš Džanan Musa večeras je imao nešto skromnije izdanje.

Za 24 minuta na parketu ubacio je osam poena od čega čak pet sa linije za slobodna bacanja jer ga šut nije slušao, pa je večeras pogodio samo jedan šut iz sedam pokušaja. Pored poenterskog učinka Musa je upisao i dva skoka, te jednu asistenciju u ovom duelu.

Sa druge strane Andrija Stipanović je ubacio šest poena uz šut oba pogođena pokušaja iz igre. Imao je sjajni centar i po tri skoka i asistencije za nešto više od 20 minuta na parketu.

Ovaj meč donio je dva različita poluvremena. Cedevita je u prvom bila mnogo bolji tim. Već nakon prve dionice su imali plus 15 (32:17), ali su Splićane lošom napadačkom igrom u nastavku potpuno vratili u meč.

Ipak, gosti do velikog preokreta nisu došli. Cedevita je zadržala prednost i došla je do osmog trijumfa u sezoni.

Toni Perković i Roko Ukić su sa po 12 poena predvodili Cedevitu, a na drugoj strani isti broj poena ubacio je Širko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti