Andrija i Džanan odveli Cedevitu do pobjede
Foto: ABA

Andrija i Džanan odveli Cedevitu do pobjede

M. Šljivak

Košarkaši Cedevite pobijedili su MZT Skoplje 77:65 u susretu 10. kola ABA lige.

Do pobjede je zagrebački tim došao na krilima mladog bh. košarkaša Džanana Muse koji je večeras pružio zaista odličnu partiju, a sjajan je bio i Andrija Stipanović.

Pitanje pobjednika pratkički je riješeno već nakon deset minuta igre. Ovaj dio meča Cedevita je dobila sa 24:8, pa iako je skopski tim u finišu prvog dijela došao na samo minus četiri 37:33, do preokreta nisu mogli.

Cedevita je serijom od 7:0 okončala prvo poluvrijeme i na odmor su otišli sa veoma dobrih 11 poena prednosti, 44:33.

Nastavak donosi poprilično sigurnu igru domaćeg tima. Imali su čak i plus 17 u nekoliko navrata, ali dosadni MZT se stalno vraćao, pa se u posljednju dionicu ušlo sa samo sedam razlike, 62:55.

Međutim, domaći košarkaši do kraja lagano završavaju posao. MZT nije imao nikakve šanse u posljednjoj četvrtini i Cedevita je stigla do sedme pobjede u sezoni.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Džanan Musa je predvodio Cedevitu sa 18 poena, Andrija Stipanović je dodao 15, kao i Nichols.

Kod gostiju najefikasniji je bio Pavlićević sa 18, a Spasojević je dodao 14 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije