Poznati parovi osmine finala Eurobasketa
FOTO: FIBA

Završnica se igra u Berlinu

Poznati parovi osmine finala Eurobasketa

H. Zilić

Okončana je grupna faza na Eurobasketu.

Srbija je bez poraza završila takmičenje u grupi D (5-0) u Pragu, a večeras su u petom kolu bez problema dekalsirali Poljsku rezultatom 96:69. Italija je u grupi C savladala Veliku Britaniju sa 56:90.

Nakon dva večerašnja duela kompletirali smo i sve parove osmine finala.

Tako ćemo u prvoj rundi nokaut faze gledati duele:

Litvanija - Španija

Francuska - Turska

Oglasi

Njemačka - Crna Gora

Slovenija - Belgija

Srbija - Italija

Poljska - Ukrajina

Hrvatska - Finska

Oglasi

Grčka - Češka

Očekivali su mnogi duel Hrvatske i Srbije u osmini finala, ali Hrvati su savladali Ukrajince u petom kolu rezultatom 90:85.

Duel Litvanija - Španija nosi epitet derbija omsine finala, dok bi izjednačen mogao biti duel Hrvatske i Finske. U ostalim susretima imamo velike favorite i favorite na papiru, ali naravno to će sve trebati dokazati na parketu dvorane u Berlinu.

Nokaut faza počinje 10. septembra.

Eurobasket iz cirkusa u cirkus: Pusti ga, pusti ga...

Košarkaška reprezentacija Hrvatske ostvarila je pobjedu protiv Ukrajine i tako trijumfom završila nastup u grupnoj fazi Evropskog prvenstva.

Oglasi

Pred početak ovog susreta postojale su razne kalkulacije, a glavna je za Hrvatsku bila da izbjegnu Srbiju. Upravo za to su igrali reprezentativci Hrvatske, te su na kraju ostvarili pobjedu od pet razlike, 90:85, koja je bila dovoljna za drugo mjesto.

Drugo mjesto je značilo upravo to da će Hrvatska u narednoj fazi izbjeći Srbiju, što je bio primarni cilj pred početak utakmice protiv Ukrajine.

Ovo Evropsko prvenstvo ostati će upamćemo po nevjerovatno velikom broju sudijskih grešaka. Osim toga, očekivalo se da reprezentacije neće kalkulisati, ali čini se da Hrvatska ipak jeste.

Naime, pojavio se video prema kojem bi se moglo reći da Bogdanović namjerno promašuje slobodno bacanje. U nastavku Ukrajina je imala napad, a kada su krenuli u realizaciju čule su se jasne upute "pusti ga, pusti ga".

Na kraju, pogledajte sami i sami prosudite šta se ovdje dogodilo.

Top Komentari

IceTrae
Koji smo mi baksuzi, ima ovde 5 ekipa koje bi razbili sigurno a mi dobili ****nu grupu smrti.
3 0
SarajFK
Ustase jos jednom pokazale da su najkukavickiji narod u evropi i da im nista nije sveto. Takvu gama evropa nikada nije imala.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi