Elegantna i lagana košarka Dončića i društva: Slovenci odmarali igrače i brojali do 103
FOTO: T. Hebib

Mađarska bez šanse

Elegantna i lagana košarka Dončića i društva: Slovenci odmarali igrače i brojali do 103

Haris Zilić

Bez ikakve drame u posljednjoj utakmici drugog kola grupe na B na Eurobasketu u Kolnu.

Slovenija je u našoj grupi laganom i rutinskom igrom napunila koš Mađarske i slavila rezultatom 88:103.

Slovence sutra oečkuje duel protiv Bosne i Hercegovine, a večeras su odmarali najvžanije igrače, tačnije svi su imali određenu minutažu.

Tako je recimo najveća zvijezda Luka Dončić na parketu proveo 19 minuta, ali i to mu je bilo dovoljno da ubaci 20 poena, doda sedam asistencija i sedam skokova. Prepelič je za 19 minuta ubacio 14 poena.

Najveću minutažu je imao Vlakto Čančar, na parketu je proveo 24 minuta, ubacio 11 poena i skupio pet skokova, Žiga Dimec je na terenu bio 20 minuta, tako da su Slovenci odomorili Tobeya, kao i braću Dragić.

Goran je za šest minuta ubacio pet poena, Zoran sa 17 minuta devet poena.

Što se tiče Mađarske tu se nema šta puno izdvojiti, osim možda Hopkinsa koji je meč završio sa 14 poena, dok recimo Adam Hanga nije igrao zbog lakše povrede.

Slovenija je na omjeru 2-0, Mađarska na omjeru 0-2.

Duel SLovenije i Bosne i Hercegovine na rasporedu je sutra od 17 sati i 30 minuta.

Aktuelni prvaci Evrope ulaze kao faovriti u ovaj meč, ali predaje nema!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi