Bećiragić: Ako protiv Francuske budemo imali dvije slabe minute, loše nam se piše

Press konferencija nakon duela na Kipru

Bećiragić: Ako protiv Francuske budemo imali dvije slabe minute, loše nam se piše

H. Zilić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je ubjedljivim trijumfom na Kipru rezultatom 99:66 otvorila kvalifikacije za Eurobasket 2025. godine, iako smo loše otvorili meč, kasnije smo uspostavili svoj ritam i deklasirali domaćine.

Nakon meča u Nikoziji održana je zvanična press konferencija za medije na kojoj su se obratili selektor Adis Bećiragić i reprezentativac Ajdin Penava koji je odigrao odličan meč i ubacio 15 poena uz tri trojke.

"Hvala Kipru i košarkaškoj federaciji ove zemlje, osjećali smo se odlično, sjajna atmosfera u dvorani", rekao je Bećiragić na početku press konferencije, zatim prokomentarisao susret:

"U prvoj četvrtini smo igrali loše, pogotovo prvih šest minuta, zatim smo vratili ritam. Svaki put u novom prozoru imamo drugačiji tim i težište naše igre se mijenja. Teško je bilo šta uraditi za tri dana. Igrali smo brzo i to je najbolje što radimo."

Bilo je segmenata igre kojim selektor nije bio zadovoljan.

"Nismo zadovoljni jer nismo u početku igrali odbranu koju smo se dogovorili, pogotvo u prvih šest minuta. Nakon toga igrači su se sabrali i igrali smo kako smo se dogovorili i zadovoljan sam. Ako protiv Francuske budemo imali dvije slabe minute loše nam se piše."

Oglasi

Penava je istakao da je najbitnija pobjeda, tačnije ono što je i bilo zacrtano prije samog susreta.

"Drugačija je ovo ekipa. Uhvatili smo ritam u utakmici i uspjeli smo što smo htjeli. Gledamo da se što više izgradimo i idemo da se spremamo za Francuze", rekao je Penava.

Duel Bosne i Hercegovine i Francuske na rasporedu je u ponedjeljak u tuzlanskom Mejdanu s početkom u 20 sati.

Ovome dodajmo da iz naše grupe Kipar sigurno ide na Eurobasket kao jedan od domaćina, a između Francuske Bosne i Hercegovine i Hrvatske birat će se još dva putnika za Eurobasket.

Nažalost naša grupa je jedna od onih gdje je i domaćin Eurobasketa, tako da će nam dueli protiv Francuske i Hrvatske biti od velike važnosti, na kraju i presudni.

Top Komentari

Bravisimo, idemo samooo na pobjeduuu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi